Papierová vystrihovačka pohyblivého draka

 

 

Svet tak ako ho vidíme okolo nás je len interpretáciou svetla ktoré vnímame očami. Napríklad veci ktoré sú ďalej sa nám javia ako menšie. Niekedy však mozog túto informáciu vyhodnotí mylne a tak vzniká optický klam.

Niekedy vytvárame optický klam zámerne, aby sme vytvorili optickú ilúziu. Je to Vlaste obrázok, ktorý je nakreslený tak, aby zámerne navodzoval skreslený dojem reality.

 

 

Illusion dragon

Ponúkam vám na stiahnutie papierovú vystrihovačku draka. Obrázok je vo vysokej kvalite, takže sa dá tlačiť aj na formát A4. Pri sledovaní máte dojem, že dráčik stále za vami otáča hlavu. Naozaj! Pozrite si video. V skutočnosti sa nehýbe. Ide o optickú ilúziu na princípe dutej tváre. Kliknutím na obrázok vľavo sa otvorí obrázok v plnom rozlíšení. Obrázok si stiahneme, vytlačíme, vystrihneme a následne zlepíme. Ja som použil na tlač lesklý papier hrúbky 250 g/m2. Hrany ktoré sa majú prehnúť opatrne prejdeme žiletkou, ľahšie sa potom zohýbajú. Podľa videa záhyby poskladáme a zlepíme. Drak je skvelým doplnkom do kancelárie.

drak.png (2,5MB)  

 

 

Takéto niečo by z toho malo vzniknúť. Ak sa vám zdá, že postavička nehýbe hlavou,

zakryte si jedno oko. Tým ešte viac oklamete svoj mozog.

 

 

 

Malá video ukážka, ako to funguje.

 

 

Niekto si dal tu námahu a nafilmoval postup.