Ako vyrobiť drevené magnetky

 

 

Magnetky na chladničku sa používajú buď ako spomienkové suveníry z dovolenky alebo dekoračné predmety. A čo takto vyrobiť si vlastnú originálnu magnetku? Farebnú drevenú s vyrezávaným obrysom.

 

hnedý kreslený ježko

Na začiatku je grafický návrh. Teda potrebujeme obrázok, ktorý si v počítači nakreslíme a vytlačíme na papier. Z papiera vystrihneme obrys postavičky ale necháme na ňom dvojmilimetrový biely okraj.

 

 

 

Papierovú postavičku priložíme na magnetickú fóliu obkreslíme obrys a vystrihneme. Obrys fólie by mal byť o trochu menší ako obrys postavičky, aby sa dala magnetka ľahko podobrať prstami. Magnetickú fóliu si môžeme kúpiť alebo zrecyklovať zo starej magnetky.

 

 

 

Papierovú postavičku potom priložíme na drevenú doštičku a obkreslíme obrys.

 

 

Ako vyrobiť vlastnú drevenú magnetku

 

Z drevenej doštičky vyrežeme nahrubo obrys.

 

 

 

Papierovú postavičku nalepíme na drevo a necháme zaschnúť. Potom nanesieme lepidlo aj na povrch papiera. Na začiatku je lepidlo biele ale po zaschnutí bude priesvitné. Vytvorí tak lesklú ochrannú vrstvu proti odieraniu farby.

 

 

Ako vyrobiť drevenú magnetku

 

Ak je zaschnutá aj horná vrstva lepidla, tenkým pilníkom dobrúsime detaily a zaoblíme hrany.

 

 

 

Zo zadnej strany dreva nalepíme magnetickú fóliu najlepšie sekundovým lepidlom alebo epoxidom. Pozor, magnetická fólia je magnetická iba z jednej strany, preto ju pri lepení musíme nalepiť opačne.

 

 

 

Hotová, ručne robená magnetka.

 

 

drevená magnetka krtko Simon's cat ježko

 

Keď som mal už vytiahnuté náradie, tak som vytvoril ešte aj ďalšie magnetky.

 

 

 

Vhodné aj ako darček, nielen pre milovníkov mačiek.

 

en